Handpan kopen

Eigenwijsje #8 Aanschaf handpan en handpan leren spelen

In Handpan, muziektherapie, SingInsideOut by AnnaLeave a Comment

Handpan Kopen

Denk je er aan om een handpan aan te schaffen? Elke handpan is in wezen uniek, omdat ze met de hand worden gebouwd. Ik zou nooit zo maar een handpan via internet kopen die ik niet eerst kan uitproberen. De klank en hoe het instrument voelt zijn het allerbelangrijkste wat mij betreft.

Handpan tweedehands of rechtstreeks bij de bouwer?

In Nederland is een aantal handpanbouwers. De eerste handpan heb ik gekocht bij de Handpanshop. Een van mijn handpannen heb ik gekocht via de Facebook pagina SWAP and SALE (only for handpan) . Let wel, ik had toen al een handpan, en had veel research gedaan naar waar op te letten. Deze handpan via Facebook (een soort marktplaats groep) heb ik opgehaald en pas gekocht en betaald nadat ik hem had uitgeprobeerd. De handpan was gebouwd door Ralph die zijn handpannen verkoopt onder de naam AYASA. Ik stond al op hun wachtlijst voor een handpan en was nu dus in de mogelijkheid eerder deze handpan te krijgen. Voor mij maakte het niet uit dat hij tweedehands was. Het scheelde trouwens niets in de prijs.

De handpan uitproberen

Zou ik nu voor het eerst een handpan gaan kopen, dan zou ik veel geduld hebben, mijzelf op de wachtlijst zetten van een handpanbouwer die ik fijn vindt en rechtstreeks daar de handpan uitproberen en kopen.

Voor de aanschaf van een handpan en meer tips en advies kun je kijken op de site van David Charrier. David vind ik een super expert in handpannen, handpanlessen, en alles daaromheen. Daarnaast heeft hij een link voor je met een verzameling van handpanbouwers over de hele wereld. Er staat tevens bij wat de prijs is en de te verwachten levertijd.

Waarschuwing bij het kopen van een handpan

Tot slot: laat je niet verleiden door lage prijzen. Een handpan is nu eenmaal kostbaar en een zeer persoonlijk instrument. Laat je daarentegen ook weer niet verleiden door te hoge prijzen! Er zijn veel oplichters op de markt.

Denk je nu, poeh wat veel moeite? Houd het dan vooral bij het beluisteren van de klanken.

De handpan live zien? Dat kan bij SingInsideOut en de handpan meditaties en handpan en stiltesessies. Die laatste twee bied ik niet zo vaak aan, maar je kunt wel een seintje krijgen via de nieuwsbrief door je onderaan deze pagina in te schrijven.

Handpan leren spelen

Als je handpan wil leren spelen, check dan even mijn guru David Charrier voor een goede, degelijke Engelstalige cursus. Mét kortingscode van maar liefst $30,- /

Of ga voor de Nederlandse handpancursus voor beginners.


Meer over de handpan

foto: nynkefotografie

Leave a Comment