Go to the English version: how to learn to play the handpan

“Waar heb je handpan leren spelen?” “Geef je handpanles?” “Geef je workshops?” “Heb je een handpancursus?” “Mag ik jouw handpan uitproberen?”

Nadat ik het maximale had bereikt door zelf de handpan te leren spelen, ben ik op zoek gegaan naar een handpandocent. Inmiddels, jaren later, heb ik ook zelf een online handpancursus in het Nederlands!

Handpan leren spelen met een online handpancursus

Bij gebrek aan handpan-docenten om de hoek, de hoge kosten per les, en het leren op mijn eigen tempo had ik een perfect alternatief gevonden, welke ik iedereen zou aanraden: de online cursus van David Charrier. Zijn cursus heet: Master The Handpan. Heb je nog geen handpan aangeschaft? Lees dan eerst de essentiële tips voor het kopen van een handpan.

Master the handpan course

Waarom een online handpancursus bij handpanspeler David Charrier?

  • Eenvoudige, duidelijke lessen (in het Engels of Frans). Liever in het Nederlands? Kijk dan hier verder.
  • Een actieve online community
  • Les krijgen wanneer je wil
  • Relatief goedkoop + mogelijkheid om in termijnen te betalen
  • Korting via deze link 🙂 + kortingscode ANNALIEM

Kortingscode MTH

Wil je de cursus aanschaffen?

De volgende kortingscode kun je gebruiken: ANNALIEM

*Win-win: jij ontvangt de korting, ik ontvang een kleine commissie.

Toch liever in het Nederlands een beginnerscursus handpan spelen?

Oke. Ik krijg regelmatig de vraag of ik in het Nederlands handpanles geef. Antwoord: Nee. Alhoewel, ik heb wel een online handpancursus in het Nederlands voor je. En als je de handpan voor het eerst wil uitproberen, dan kan je ook in Bergen op Zoom terecht. Direct 25 beginnerstips ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Handpan (eerst) zelf uitproberen

Wil je toch echt liever eerst kennismaken met de handpan, het prachtige instrument zelf voelen en kijken of het wat voor je is? Een kennismaking bij mij waarbij ik je de basistechniek uitleg en samen intuïtief jammen is zeker mogelijk. Kosten: €35,- voor een half uur. De meesten kiezen 45 minuten of een uur.

Wil je een handpan kopen?

Heb je nog geen handpan aangeschaft? Lees dan eerst de essentiële tips voor het kopen van een handpan. Met een overzicht van de handpanbouwers over de hele wereld.

Fijne dag!


Hoef je het niet per se te spelen, maar wil je het wel live zien? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de live-activiteiten met de handpan. Zo geef ik Handpan & Stilte sessies, maar ook Handpan & SingInsideOut sessies online via de internationale meditatie-app Insight Timer. Kijk ook eens of een SingInsideOut workshop iets is voor jou. Hierbij is de handpan live te horen en te zien.


Meer lezen over de handpan? Dat kan op de handpanblog.