Muziektherapie voor uw cliënt

Bent u huisarts, psychiater, psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige, orthopedagoog, of anderszins regiebehandelaar?

Wanneer wordt muziektherapie ingevlogen? Als uw cliënt/patiënt:

  • veel in zijn/haar hoofd zit
  • (emotionele)blokkade in keelgebied ervaart
  • geen/weinig emotionele veiligheid ervaart
  • geen zelfregulerende vaardigheden heeft
  • in niet-helpende patronen vastzit
  • meer nodig heeft rondom lichaamsbeleving
  • meer contact dient te maken met zijn/haar emoties
  • het nodig heeft denken, voelen en handelen te integreren

Binnen het muziektherapeutische proces wordt gebruik gemaakt van muziek om te werken aan bovenstaande punten. Veelal triggert muziek direct een emotie, een herinnering en/of associatie. Door dit bewust in te zetten, komt de cliënt in het moment in een directe ervaring. Vervolgens kunnen emoties herkend, erkend en geuit worden. Dit kan zowel tijdens de muziek, als daarna in gesprek. Muziektherapie wordt ingezet vanuit een transdiagnostisch perspectief. Gericht op de emotionele basisbehoeften: hechting, autonomie, identiteit, eigenwaarde en plezierbeleving.

Daar zit muziek in!

Samenwerken?

Direct contact via beveiligde e-mail

Samenwerking met o.a.


SDWSDW
S&L zorg
fivoor centrum intensieve behandeling
nvvmt anna liemnvvmt anna liemFVB Federatie Vaktherapeutische Beroepen

Doen, ervaren, effect.

Muziektherapie is een ervaringsgerichte therapievorm, waar de cliënt in actie komt, waar de cliënt ervaringen opdoet die effect hebben op de persoonlijke ontwikkeling, en dus in het dagelijks leven.

Met muziektherapie leert de cliënt nieuwe mogelijkheden te ontdekken, patronen te doorbreken en essentiële (reflectie) vaardigheden worden eigen gemaakt.

Muziektherapie blijkt een sterke aanvulling te zijn binnen een multidisciplinair behandelaanbod.

1. Doen

Mail naar anna@annaliem.nl.

U en uw team maken kennis met mij.

 

2. ervaren

Niet alleen verbaal, u gaat muziektherapie ervaren. Als u wilt. En durft.

 

3. effect

Door nauwe samenwerking, waarbij transparantie, professionele uitwisseling en goede verslaglegging centraal staat, wordt het effect van de totale behandeling zichtbaar.


Wat collega's zeggen

"Ik werk al enige jaren samen met Anna, naar grote tevredenheid. Anna is een zeer competente muziektherapeute, die moeiteloos met verschillende disciplines samenwerkt en haar belangrijke bijdrage levert in de behandeling van vaak erg complexe psychopathologie. Ze is gecertificeerd in het gebruik van het Neurosequentieel Model, wat zeer goed aansluit bij iedereen met trauma en verwaarlozing in de voorgeschiedenis. Ik zou haar van harte willen aanbevelen!"  Dhr. A.F.T. Bloemendaal (Tony) - Klinisch psycholoog - P-opleider - Specialismeleider Trauma en Verwaarlozing - PhD student Clinical psychologist - Director of postgraduate training - Lead Specialist on Trauma and Neglect - PhD Student

"Anna is een gedreven muziektherapeut, die begrijpt dat contact het belangrijkste middel is binnen therapie. De ontwapenende uitstraling en houding van Anna zet alle patiënten in muziektherapie stand. Als Psychomotorisch therapeut heb ik mogen ontdekken samen met Anna hoe sterk de combinatie is tussen Muziektherapie en PMT. Zo speelt Anna geregeld op de handpan terwijl ik haar muziek gebruik binnen een geleide meditatie. Patiënten die moeite hebben om tot ontspanning te komen lijken door deze combinatie niet aan ontspannen te kunnen ontsnappen." M. op den Dries, Psychomotorisch Therapeut. 

“Anna is een enthousiaste muziektherapeute die kinderen op geheel ongedwongen manier benaderd zodat ze zich meteen op hun gemak voelen. Ze weet als geen ander in te springen op de (muzikale) behoeften van kinderen en maakt hierbij gebruik van creatieve werkvormen die kinderen aanspreken. Kinderen krijgen op speelse wijze de ruimte om zich te ontwikkelen.” psychologe E.