Image
Voor eigenzinnige gevoelsmensen, die vrijer en lichter willen leven.

Het samen beluisteren en maken van muziek, kan emotionele en psychische processen aanzetten, stimuleren en door laten werken. Gebeurtenissen verwerk je, geef je een plek en laat je achter je.
  • Affiniteit met muziek en/of zingen
  • (leren) voelen en uiten
  • Ingrijpende gebeurtenis verwerken
  • Hechting- en autonomieproblematiek
  • Traumagerelateerde klachten
  • Omgaan met stemming en emoties
  • Psychische problematiek

summerschool singinsideout

Wanneer kan muziektherapie jou helpen?

Als je het lastig vindt om je gevoelens te herkennen, te uiten of te verdragen kan muziektherapie mogelijk wat voor je betekenen. Misschien heb je het idee dat je niks voelt en zit je alleen maar in je hoofd. Misschien voel je je juist vaak verdrinken in je gevoel. Je zou in ieder geval niet de eerste en enige zijn die hiervan last ondervindt. Het goede nieuws is: je kan er mee leren omgaan en zelfs meer balans terugvinden in je leven.

Denken, voelen, handelen

Bij muziektherapie wordt verbinding gemaakt tussen je denken, voelen en handelen. Dat is belangrijk omdat je zo gemakkelijker door het leven gaat. Onderdruk je al je gevoelens, dan kan je daar (fysieke) klachten van krijgen en mogelijk heb je het gevoel dat je niet leeft. Het leven gaat dan aan je voorbij. Voel je juist alles en raak je daardoor overspoeld, dan bén je je emoties en daar ondervindt je ook (fysieke) klachten van.

nu

Binnen muziektherapie leer je waar te nemen wat er nu door je heen gaat en welke neiging of verlangen je aan de hand daarvan hebt. Waarnemen is steeds eerlijker naar jezelf durven kijken. Je leert aanwezig te zijn bij je gevoelens, in plaats je gevoelens te zijn. Je leert aanwezig te zijn bij je gedachten, in plaats van te handelen vanuit je (negatieve) gedachten. Je leert aanwezig te zijn bij wat er gebeurt in contact, en je leert daardoor wat jouw patronen zijn en hoe je die kunt doorbreken of kunt loslaten.

doen, ervaren, effect

Je leert te aanvaarden wat er nu is. Je leert waar je verlangen en je hoop ligt. Je leert het gemis, verlies en wanhoop te verdragen. Je krijgt hierdoor meer vertrouwen en je kunt daardoor steeds gemakkelijker loslaten en verder gaan. Je leert het leven liefhebben. Je leert te luisteren naar wat jij nú wil en daar gehoor aan te geven op een passende manier.

wel zelf, maar niet alleen

Stap voor stap leg jij deze reis af. Je doet het zelf, maar niet alleen. Ik loop een stukje met je mee.

Wachttijd

Binnen 1 week een intakegesprek. Juist nu, ook tijdens de lockdown.

Daar zit muziek in!

Wachttijd

Binnen 1 week contact. Juist nu, ook tijdens de lockdown.

Aanmelden