Image

Ik kan mij voorstellen dat je wilt weten wie ik ben voordat je met mij in contact komt. Daarom kun je hier meer lezen over mijn visie en werkervaring. Daarnaast lees je ook verhalen van (ouders van) cliënten van mij. Wil je meer persoonlijke verhalen? Lees dan eens de Eigenwijsjes of stuur me een mailtje met je vraag of opmerking.

Visie

Mijn enthousiasme over muziek is er tot nu toe altijd. Maar de manier waarop ik er mee werk is veranderlijk. Zo werkte ik lang met kinderen van 0 tot 4 jaar en is dat geleidelijk verandert naar jongeren en volwassenen.

Het is telkens opnieuw afstemmen op mijn gevoel en het volgen van de flow. Net zoals een muzikale improvisatie. Het ritme is er altijd. Een geluid afgewisseld met stilte. De akkoorden worden neergelegd als een veilige basis waar de melodie zich kan ontvouwen. De klankkleur verandert van moment tot moment. Ik probeer nieuwsgierig te zijn, met een open houding waarin alles er toe doet. Van harmonieuze consonanten naar schurende dissonanten. Kabbelend of juist confronterend en dynamisch. Serieus en speels. Samenvloeiend, maar ook met autonome solo's. Soms zeer geleidelijk door de structuur en veilige herhaling, soms zeer verrassend, confronterend en onvoorspelbaar.

Sodeju, dit lijkt wel heel erg op het echte leven. Tja, zo zie ik het leven. Zo werk ik met de mens. In ieder geval, tot nu toe. Alles is immers veranderlijk. Ik wil met de ander authentiek samen zijn.

MUZIEKTHERAPIE

In 2011 ben ik als muziektherapeute afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik onder andere een jaar op Curaçao stage gelopen bij een therapiecentrum. Hier werkte ik met kinderen met gedragsproblematiek, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, emotionele problematiek en verschillende vormen van autisme. Wat was het in het begin wennen aan het spreken van Papiamentu. Des te meer heb ik de kracht van muziek ervaren. Muziek gaat voorbij woorden.

Na mijn studie ben ik parttime als freelance muziektherapeut begonnen. De andere dagen werkte ik ruim een jaar in België met mensen met een zwaar lichamelijke en verstandelijke beperking.

De financiële zekerheid en de samenwerking in loondienst maakt dat ik veel vrijheid ervaar in mijn werk als zzp'er. Ik heb de ruimte om mijn hart te volgen en te voelen welke muziek gemaakt wil worden.

Ik heb zo'n 4,5 jaar bij Centrum Intensieve Behandeling in Den Haag gewerkt. Maar sinds 2019 werk ik dichterbij huis in de gesloten jeugdzorg bij Via Almata. Hier wordt gewerkt vanuit een schemagerichte benadering, gebaseerd op de schematherapie.

Handpan

Heb je die ufo op mijn schoot zien liggen? Dát is de handpan. Het instrument dat mij tot rust maant. Waar ik letterlijk zennnnnn van word. Pure ontspanning en plezier. Maar het is nóg fijner als ik dat kan delen. Zo kun je opnames horen via de meditatie app Insight Timer. Daarnaast heb ik samengewerkt met onder andere de De Nieuwe Yoga Vereniging, Enjoy Yoga en Logos & Sophia. Het is heerlijk om beweging en ontspanning te stimuleren met de klanken van de handpan. Ook bij zorgwoningen van S&L Sterrebos in Roosendaal en Lambertijnenhof in Bergen op Zoom, kom ik regelmatig met de handpan.

zingen en zijn & SingInsideOut

De stem is het instrument dat dichterbij is dan welk instrument dan ook. Het wordt niet voor niets de spiegel van de ziel genoemd. Zingen is zoals leven, leven is zoals zingen. Het bewust gebruik maken van de stem is een verrijking binnen de behandeling. Het leven is zoals een muzikale improvisatie. De stem kan hier direct uiting aan geven.

Zingen en Zijn is met moed je gedachten, emoties en handelen zélf (leren) dragen. SingInsideOut is veiligheid ervaren om jouw eigen stemgeluid naar buiten te brengen.

Momenteel ontwikkel ik de serie SingInsideout Online, zodat je sessies kunt luisteren waar, wanneer en zo vaak je wil.

Met deze verschillende vormen reik ik jou tools aan om lichter door het leven te gaan.

Ik ben benieuwd welk aanbod bij jou past.

Muzikale groet,

Anna