Image

Boek een muzikale reis voor:

De akoestische, zachte, ritmische en heldere klanken zouden jou een oeroud, misschien ietwat Oosters gevoel kunnen geven. Best vreemd als je je bedenkt dat de handpan, ook wel pantam genoemd, een relatief jong muziekinstrument is, ontwikkeld in Zwitserland.

Anna Liem neemt je mee op deze muzikale reis. Voor de één leidt die reis tot diepe ontspanning en het vinden van de stilte in zichzelf, de ander ervaart ontroering en vervulling. Hoe dan ook is het een unieke ervaring.

Je bent van harte welkom!

Luister alvast online via Insight Timer.

Wil je zelf een handpan kopen? Of wil je een cursus handpan spelen? Scroll naar beneden voor tips en advies.@handpanna op Facebook

Reacties

"Wat een bijzondere ervaring was dat. Ik had zoiets nog nooit eerder gedaan. Mijn dochter had mij erop gewezen en wij zijn samen komen luisteren. Wat een mooie klanken zit er in dat instrument. Verbazingwekkend wat jij er uit tevoorschijn tovert. Ik had daarna het gevoel dat ik zo kon gaan slapen. Is dat een gevolg van de muziek of lag het aan mij? Ik zou het graag nog eens mee willen maken en zal in de gaten houden wanneer het weer is." Frans Bominaar, mei 2019

Handpanles

 Handpan leren spelen? Ik vertel je er meer over op deze pagina handpan leren spelen met David Charrier.

Handpan Kopen

Denk je er aan om een handpan aan te schaffen?

Elke handpan is in wezen uniek, omdat ze met de hand worden gebouwd.
Ik zou nooit zo maar een handpan via internet kopen die ik niet eerst kan uitproberen. De klank en hoe het instrument voelt zijn het allerbelangrijkste wat mij betreft.
In Nederland is een aantal handpanbouwers. Ikzelf heb mijn tweede handpan tweedehands gekocht via de Facebook pagina SWAP and SALE (only for handpan) . Let wel, ik had toen al een handpan, en had veel research gedaan naar waar op te letten. Deze handpan was gebouwd door Ralph die zijn handpannen verkoopt onder de naam AYASA. Ik stond al op hun wachtlijst voor een handpan en was nu dus in de mogelijkheid eerder deze handpan te krijgen. Voor mij maakte het niet uit dat hij tweedehands was. Het scheelde trouwens niets in de prijs.
Mijn eerste handpan heb ik bij de Handpanshop gekocht. Deze erg vriendelijke man biedt je een persoonlijk 'consult' aan om handpannen uit te proberen zodat je tot een goede keuze kunt komen. Het doel is uiteindelijk wel echt een handpan te kopen, ik durfde in ieder geval niet meer zonder weg te gaan. Destijds bestond het aanbod (2016) uit gemiddelde handpannen. Hij verkoopt deze handpannen en moet daar zelf natuurlijk ook wat aan verdienen. Dus voor een gemiddelde handpan, vond ik de prijs toen vrij duur. Maar de gróte meerwaarde was dat ik dus een stuk of 8 handpannen heb mogen uitproberen. Hij aanbod van de handpannen die je bij hem kunt kopen lijkt verbreed. Ik zou nu dus ook niets over de kwaliteit kunnen zeggen.
Zou ik nu voor het eerst een handpan gaan kopen, dan zou ik veel geduld hebben, mijzelf op de wachtlijst zetten van een handpanbouwer die ik fijn vindt en rechtstreeks daar de handpan uitproberen en kopen.
Voor de aanschaf van een handpan en meer tips en advies kun je kijken op de site van David Charrier. David vind ik een super expert in handpannen, handpanlessen, en alles daaromheen.
Daarnaast heeft hij een link voor je met een verzameling van handpanbouwers over de hele wereld. Er staat tevens bij wat prijs is en de te verwachten levertijd.
Tot slot: laat je niet verleiden door lage prijzen. Een handpan is nu eenmaal kostbaar en een zeer persoonlijk instrument. Er zijn veel oplichters op de markt.