De akoestische, zachte, ritmische en heldere klanken zouden jou een oeroud, misschien ietwat Oosters gevoel kunnen geven. Best vreemd als je je bedenkt dat de handpan, ook wel pantam genoemd, een relatief jong muziekinstrument is, ontwikkeld in Zwitserland.

Anna Liem neemt je mee op deze muzikale reis. Voor de één leidt die reis tot diepe ontspanning en het vinden van de stilte in zichzelf, de ander ervaart ontroering en vervulling. Hoe dan ook is het een unieke ervaring.

Luister alvast online via Insight Timer.

Wil je zelf een handpan kopen? Of wil je een cursus handpan spelen? Scroll dan even verder..."Wat een bijzondere ervaring was dat. Ik had zoiets nog nooit eerder gedaan. Mijn dochter had mij erop gewezen en wij zijn samen komen luisteren. Wat een mooie klanken zit er in dat instrument. Verbazingwekkend wat jij er uit tevoorschijn tovert. Ik had daarna het gevoel dat ik zo kon gaan slapen. Is dat een gevolg van de muziek of lag het aan mij? Ik zou het graag nog eens mee willen maken en zal in de gaten houden wanneer het weer is." Frans Bominaar

 

Handpanles

Handpan leren spelen? Ik vertel je er meer over op deze pagina over online Engelse lessen handpan leren spelen met David Charrier.

Of ga direct naar de Nederlandse cursus.


Handpan Kopen

Denk je er aan om een handpan aan te schaffen?

Elke handpan is in wezen uniek, omdat ze met de hand worden gebouwd.
Ik zou nooit zo maar een handpan via internet kopen die ik niet eerst kan uitproberen. De klank en hoe het instrument voelt zijn het allerbelangrijkste wat mij betreft.
In Nederland is een aantal handpanbouwers. Ikzelf heb mijn eerste handpan bij de Handpanshop gekocht, waar ik allerlei handpannen kon uitproberen. Mijn tweede handpan heb ik tweedehands gekocht via de Facebook pagina SWAP and SALE (only for handpan) .
Zou ik nu voor het eerst een handpan gaan kopen, dan zou ik veel geduld hebben, mijzelf op de wachtlijst zetten van een handpanbouwer die ik fijn vindt en rechtstreeks daar de handpan uitproberen en kopen.
Voor de aanschaf van een handpan en meer tips en advies kun je kijken op de site van David Charrier. David vind ik een super expert in handpannen, handpanlessen, en alles daaromheen.
Daarnaast heeft hij een link voor je met een verzameling van handpanbouwers over de hele wereld. Er staat tevens bij wat de prijs is en de te verwachten levertijd.
Tot slot: laat je niet verleiden door lage prijzen. Een handpan is nu eenmaal kostbaar en een zeer persoonlijk instrument. Er zijn veel oplichters op de markt.
Wil je de handpan eerst uitproberen? Kom dan zeker een keer langs door hier een afspraak te maken!