individuele sessie
  • Durf jezelf hoorbaar te maken
  • Durf jouw gevoel te uiten
  • Durf je grenzen aan te geven
  • Durf ruimte in te nemen
  • Durf vrijuit te zingen
Individuele (muziektherapie)sessie

Het samen beluisteren en/of maken van muziek, kan emotionele processen aanzetten, stimuleren en door laten werken. Hiermee kun je (nare) gebeurtenissen verwerken, een plek geven en achter je laten.

aanvaarden

Het begint bij aanvaarden. Aanvaarden van dat wat er nu niet is. Maar vooral van dat wat er nu wél is. Bij muziektherapie zijn we (ogenschijnlijk) eenvoudigweg aanwezig bij dat wat er nu in jou leeft, met je volle aandacht voor dat wat zich nu aandient. We vertoeven hier, vertrouwend op dat jij datgeen kan dragen wat zich nu aandient, hoe pijnlijk ook. Je daarmee verbinden en hier klank aan geven, maakt dat er innerlijke ruimte komt en dat het een plek kan krijgen. Sommigen voelen zich bevrijd, anderen voelen een vredige rust en acceptatie. Soms heeft dit één sessie nodig, soms duurt het jaren.

Wel zelf, maar niet alleen.

Het gaat er om dat je een plek hebt, waar je jezelf kunt onderzoeken. Je doet en draagt dat zelf, maar je hebt een keuze om dat in je eentje te doen, of samen. Binnen muziektherapie geldt dan ook: wel zelf, maar niet alleen.

Telefonische kennismaking: vrijblijvend.

Intake: €45,-

Per sessie: 85,- per sessie van 60 minuten

NB: Tarieven via een ZPM of instelling wijken af van eerder genoemde tarieven.

Vergoedingen

Zorgprestatie Model (ZPM): Muziektherapie (overkoepelende naam is 'vaktherapie') kan worden vergoed vanuit de ZPM. Ben je al in behandeling bij een erkende psycholoog, klinische psycholoog, psychotherapeut of psychiater?  Dan kan muziektherapie in deze ZPM worden opgenomen. De kosten van muziektherapie worden met een ZPM verantwoord naar de zorgverzekeraar. Belangrijk hierbij is dat je weet dat overleg plaatsvindt tussen jouw behandelaar en mij.

Zorgverzekeraar: een aantal zorgverzekeraars vergoedt muziektherapie gedeeltelijk vanuit een aanvullend pakket. Soms wordt er om een verwijsbrief of indicatie gevraagd van jouw (huis)arts of behandelaar. Via Zorgwijzer kun je opzoeken of jouw verzekeraar muziektherapie vergoedt. Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd zelf bij de verzekering of je recht hebt op (gedeeltelijke) vergoeding.
Voor vergoeding door de zorgverzekeraar is het belangrijk te weten dat ik lid ben van de beroepsverenigingen NVvMT en FVB  en ingeschreven sta in het Register Vaktherapie.

Wachttijd

Neem contact op voor de mogelijkheden. Binnen een week een vrijblijvend telefonisch gesprek!

Mail