Handpan op z’n kop in de tas?

In Handpan by AnnaLeave a Comment

Hoe doe jij jouw handpan in jouw tas?

Goeie vraag!

Er is voor beide manieren wat te zeggen. Het is afhankelijk van of je een harde koffer (hardcase) hebt, of een zogenaamde softcase. Het maakt ook uit of je het instrument veel verplaatst en hoe je deze verplaatst.

Hardcase of softcase voor je handpan?

Een hardcase beschermt je handpan altijd beter dan een softcase. Een softcase is daarentegen vaak goedkoper.

Je wil er rekening mee houden dat jouw handpan nergens een deuk oploopt, zodat deze zo zuiver mogelijk blijft als je handpan speelt.

Handpan dragen op je rug

Of je nu een softcase of een hardcase hebt: als je je handpan op je rug draagt, zou ik hem met de tonen naar boven in je koffer doen. Als de handpan met de tonen naar jouw rug zou liggen, kan het zijn dat er te veel druk op de tonen komt waardoor je handpan vals kan worden.

Handpan in koffer wegleggen

Als jij jouw handpan in de tas of koffer plat weglegt, dan wil je liever jouw handpan op z’n kop in de tas hebben liggen. Mocht er namelijk iets op vallen, dan valt het op de onderkant van jouw handpan. Toch voelt het op zijn kop leggen minder natuurlijk aan.

Waar bewaar je de handpan?

Sowieso leg ik mijn handpan altijd op een veilige plek, uit de koffer om roestvorming te voorkomen. De handpan staat ver weg van warmtebronnen, dus ook niet bij het raam waar de zon naar binnen schijnt.

Conclusie hoe doe je je handpan in je tas of koffer?

  • Bij vervoer op je rug, handpan gewoon met tonen naar boven toe dragen.
  • Leg je de handpan in de koffer plat weg? Doe dan de handpan op z’n kop in de tas.

Veel handpanplezier!

Anna

Ps. Meer weten over de handpan? Kijk dan vooral even naar de andere handpanblogs.

Ps.2: Handpan leren spelen? Ik heb een Nederlandse beginnerscursus voor je.

Liever een uitgebreidere cursus met opvolgcursussen? Dan raad ik de cursus Master the Handpan aan van David Charrier (korting van $35,- met de code ANNALIEM).

Leave a Comment