Waar handpan kopen in Nederland?

In Handpan by AnnaLeave a Comment

Onderweg naar Bunnik ging mijn hart steeds harder kloppen. De laatste keer dat ik daar was geweest was in 2016, op de zolder van Henk-Jan. Daar ging ik een handpan kopen. Eindelijk. Toen was het al een handpanwalhalla, met maar liefst 8 handpannen die ik mocht uitproberen. Bijzonder, zeker voor die tijd als je een handpan wilde kopen in Nederland. Maar nu beloofde Henk-Jan mij aan de telefoon dat het nog veel mooier was!

Handpanshop

En ja… mooi was het! De binnenkomst van de handpanshop is al een feestje met prachtige handpankunstwerken aan de muur. Ik liet me vertellen dat het ‘mislukte’ handpannen zijn. Daar zit uuuuuren werk in van de handpanbouwer, maar dan blijkt het uiteindelijk toch niet zuiver te klinken. Deze valse handpanschelpen eindigen dus beschilderd aan de muur. In ieder geval bij de handpanshop. (Beter dan wanneer ze door oplichters worden verkocht! Pas daar alsjeblieft voor op!)

Handpanwalhalla

Als ware handpanliefhebber, was dit mijn handpanwalhalla. Er staan minimaal 130 handpannen… Onmogelijk om deze allemaal uit te proberen. Maar Henk-Jan helpt je door een selectie te maken.

En vervolgens laat je je gevoel de vrije loop om vervolgens jouw handpan uit te kiezen. Of.. Kiest de handpan jou?

Hoewel ik niet de intentie had een handpan te kopen, viel mijn hart als een blok voor de Octopus E celtic Mini handpan… Ik kon hem niet laten staan.

Waar koop je een handpan in Nederland?

Zonder enige twijfel raad ik je de handpanshop in Bunnik aan. Maar, er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden voor het aanschaffen van de handpan. Denk aan tweedehands handpannen of via internet. Maar probeer de handpan ALTIJD eerst uit voordat je hem koopt!

Mocht je bij mij in de buurt zijn (Bergen op Zoom), dan kan je een kennismakingssessie boeken. Je probeert mijn 3 handpannen uit en ik leer je de basistechniek. En wie weet val jij ter plekken als een blok voor een van de handpannen. Wie weet heb ik dan de mogelijkheid voor je om die handpan ter plekken te kopen in Bergen op Zoom.

Want, je kunt een handpan kiezen, maar ik sluit niet uit dat de handpan jou kiest… 🙂


Lees meer over de handpan:

Leave a Comment