handpan

Waarom is een handpan zo duur?

In Handpan by AnnaLeave a Comment

6 redenen waarom een handpan zo duur is!

  1. Met de hand gemaakt: Handpannen worden met de hand gemaakt door vakbekwame ambachtslieden. Ik vind het kunstenaars! Het productieproces is complex en arbeidsintensief, waarbij metaalbewerking, stemmen, en afwerking nodig zijn. Als je al die uren in arbeidskosten omrekend…. Tja, dan wordt de handpan duur.
  2. Materiaalkosten: Handpannen worden vaak gemaakt van hoogwaardig staal. Dit metaal moet speciale eigenschappen hebben om de gewenste klank en resonantie te bereiken. Dit staal kan duur zijn en het selecteren van de juiste materialen voor de productie draagt bij aan de totale kosten van het instrument.
  3. Vakmanschap en expertise: Het bouwen van een handpan vereist gespecialiseerde kennis en ervaring. Ambachtslieden investeren veel tijd in het leren en perfectioneren van de kunst van het maken van handpannen. Hun expertise rechtvaardigt hogere kosten.
  4. Beperkte productie: Handpannen worden meestal in kleine ateliers of zelfs door individuele makers gemaakt. De beperkte productiecapaciteit in combinatie met de hoge vraag zorgt uiteraard voor een hoge prijs…
  5. Uniek geluid en karakter: Elke handpan is uniek in van geluid en karakter. Muzikanten waarderen handpannen vanwege hun expressieve en emotionele geluid. Het proces om de perfecte klank te bereiken en elke handpan individueel af te stemmen is intensief.
  6. Handgemaakt en aangepast: Omdat handpannen met de hand worden gemaakt, kunnen ze aangepast worden aan de wensen van de muzikant. Dit maatwerk en de persoonlijke aandacht die aan elk instrument wordt besteed, dragen bij aan de kosten.

Conclusie: waarom is een handpan zo duur?

Kortom, de prijs van een handpan komt door de combinatie van hoogwaardige materialen, vakmanschap, expertise, arbeidsintensieve productie en unieke klankkenmerken. Daarom is de handpan zo duur, maar veel mensen beschouwen dit als een waardevolle en inspirerende investering.

Eerst uitproberen voordat je zo’n grote uitgave doet?

Wil je de handpan uitproberen voordat je zo’n grote uitgave doet?

Maak dan hieronder een afspraak in Bergen op Zoom!


Meer over de handpan

Leave a Comment