SingInsideOut stembevrijding muziektherapie Anna Liem

Eigenwijsje #4: SingInsideOut

In Eigenwijsjes, muziektherapie, SingInsideOut by Anna1 Comment

In 2018 startte ik met het geven van workshops SingInsideOut. De naam zegt het: zingen van binnen naar buiten. Het zijn workshops voor een groep van maximaal 10 mensen, waarin we samen zingen. We doen oefeningen geïnspireerd op stembevrijding en muziektherapie. Ik heb er zelf vooral enorm plezier in en mijn batterij is nadien helemaal opgeladen. Wat het verlangen van deelnemers vaak is:

  • Je wil je focussen op hier-en-nu en je bewustzijn vergroten
  • Je wil vrij(er) zingen
  • Je wil uiting geven aan je gevoel
  • Je wil leren ontspannen, ook buiten je comfortzone
  • Je wil plezier maken en aandacht hebben voor jezelf

Je kunt het zien als vrije stemexpressie. Je zoekt je eigen authentieke geluid op, en brengt dat in contact met de groep. We gaan Authentiek Samen Zijn.

Meer informatie over de workshops vind je op de pagina van SingInsideOut.

Vanaf september 2020 bestaat de serie SingInsideOut Online. Dit zijn sessies SingInsideOut die je kunt typeren als interactieve meditatie met gebruik van je stem. Je kunt dit lekker in je eentje doen, of met een dierbare die hier ook voor openstaat. Je laat je leiden door mijn stem.

We volgen daarbij de stappen uit de eeuwenoude Latifa meditatie.

Meer informatie hierover vind je op de pagina van SingInsideOut Online.

Comments

  1. Wat fijn om zo’n SingInsideOut avond mee te hebben gemaakt. Alhoewel ik wel zangervaring heb voelde ik vooraf weerstand om ‘zomaar’ mijn stem te gaan gebruiken, zomaar voor de lol, met anderen. Ik kwam er door de verschillende oefeningen achter dat ik door de jaren heen regeltjes heb verzonnen voor mezelf waar ik me aan moet houden als ik zing: “Het moet goed zijn”. Mijn perfectionisme zorgde ervoor dat ik controle had en me niet té kwetsbaar voel op het podium. Maar daardoor voelde ik me tijdens het zingen ook minder vrij! Bij deze SingInsideOut avond met Anna heb ik kunnen oefenen met de controle loslaten en ik kwam wat meer los in het gewoon ‘zijn’ met mijn stem zonder te hoeven presteren. Als bonus voelde ik me na afloop zowel mentaal als lichamelijk heel ontspannen. Een heel fijne ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel Anna!

Leave a Comment