standaard handpan

Handpan standaard

In Handpan by AnnaLeave a Comment

Handpan aangeschaft? Dan wil je ook een handpan standaard, vermoed ik zo. Maar, waar op te letten?

Standaard gebruiken tijdens het spelen én als je hem niet bespeelt

Een standaard gebruik je als je op de handpan wil spelen, maar ook als je hem niet bespeelt. Je wil dat je handpan dan op een veilige, droge, niet-in-de-zon-en-niet-vochtige-plek staat, op een stevige standaard.

TIP: bewaar je handpan BUITEN de draagtas! Erin is de kans op roest groter.

Wat is voor jou de fijnste houding als je handpan speelt?

Voor het spelen op de handpan is het fijn als je een standaard hebt die op de juiste hoogte staat. Speel je zittend? Speel je staand? De handpan op schoot bespelen in kleermakerszit vond ik in het begin heel fijn. Maar ik kan dit niet langer volhouden dan een kwartier.. Daarna gaan mijn knieën en enkels protesteren.

Maar welke standaard gebruik je dan voor de handpan?

Supertip!

Al zeg ik het zelf… Het visserkrukje!

Je kunt het zo duur maken als je wil. Maar ik ben gestart met 2 visserskrukjes van de action. Op de ene zat ik, en op de andere zette ik mijn handpan. Daar waar het instrument op ligt, heb ik een gat in het in krukje gemaakt.

Een visserskrukje vind ik ideaal, en ik gebruik het nu nog als ik oefen.

krukje van de action als handpan standaard..

Het ziet er alleen niet zo fraai uit. Gelukkig had ik nog een visserskrukje van hout, en dat vind ik al een stuk fijner ogen. Bovendien is die hoogte ook beter als ik zelf op een stoel zit.

Het nadeel van dit houten visserskrukje, is dat het niet heel stevig staat met maar 3 poten.

Ik zorg er dan ook voor dat er niemand in de buurt van de handpan kan komen. Mocht die dan omvallen, is het mijn eigen schuld 😉

Op mijn verlanglijstje staat een statief voor de handpan die ik én praktisch vind in het dragen. Een standaard die ook ergonomisch is voor mijn lichaam. én tot slot moet de standaard stevig zijn, hij mag absoluut niet makkelijk omvallen. Ideaal is als hij er ook nog eens mooi uitziet én als hij verstelbaar is in hoogte.

Kortom, hier let je op als je een handpan standaard koopt

  • Ergonomisch: goed voor je lichaam?
  • Functie: zit of sta je tijdens het spelen ? En welke plek krijgt de handpan in je huis?
  • Esthetisch: van welk materiaal houd je? Kleur?
  • Stevigheid
  • Kosten. tussen de 3,50 (goedkoop visserskrukje) en 129,- . Een gemiddelde prijs is zo’n 55,- .

Heb je überhaupt nog geen handpan? Lees dan de tips voor het kopen van een handpan!

Tips bij (beter) handpan leren spelen? Lees dan de blog over de Master the Handpan cursus.

Wil je beginnen met opnemen van jouw spel? Ik heb geschreven over hoe ik handpan audio-opnames maak.

Leave a Comment