handpanles voor beginners les 1

Handpanles voor beginners

In Handpan by Anna2 Comments

Handpanles voor beginners in het Nederlands en online. Ik kon er nog geen filmpje over vinden op Youtube. Dus heb ik handpanles 1 in het Nederlands voor je opgenomen.

handpanles voor beginners les 1

Natuurlijk zijn er al honderden, zo niet duizenden, filmpjes over het leren spelen van de handpan. Je zoekt gewoon op de term: ‘Handpan lesson’, of ‘Hangdrum lesson’, of ‘how to play the handpan’, en voilà, daar krijg je duizenden lessen.

Funfact: Ooit begon ik zelf met het bekijken van de filmpjes, terwijl ik nog niet eens een handpan had. Ik oefende op alles: mijn tafel, been en zelfs op mijn autostuur.

Je weet wellicht dat ik je de handpancursus van David Charrier aanraad: Master the Handpan. (en dat ik daarvoor een dikke kortingscode voor je heb). Deze cursus heb ik zelf ook en is gewoon erg duidelijk en overzichtelijk.

Ik kan werkelijk maar 1 NADEEL opnoemen: het is enkel in het Engels of in het Frans te volgen.

Soms is het gewoon fijner om een cursus in je eigen moedertaal te volgen. Dus ik presenteer u hier het allereerste filmpje Handpanles voor beginners: waar op te letten als je begint en hoe krijg je dat lange kenmerkende geluid nu uit jouw prachtige instrument?

Poeh, maar wat valt er nog veeeeeeeel meer over de handpan te vertellen. Over bijvoorbeeld ritmes, melodieën, trucjes om verschillende geluiden eruit te krijgen, intuïtief handpan spelen, improviseren, spelen met een loopstation, enz. Waar zou jij handpanles over willen hebben?

En tot slot de vraag: wat als ik nou een online zoomsessie zou doen in een groep, zou je dan meedoen? Laat het me weten door hierop te reageren of door een mailtje te sturen naar anna@annaliem.nl

Sowieso supergaaf dat je handpan speelt en verder wil gaan met handpan leren spelen!

Succes!

Comments

 1. Hi Anna
  Ik zoek ook iets om verder in te verdiepen.
  Ik heb zelf nu 2 jaar een HandPan! Super hé!
  En heb het eerste jaar ook de cursus genomen van David en dat gaat best wel leuk! Maar ook best snel:) Ik doe de cursus nu voor de tweede keer.
  Heb hiervoor nog nooit een muziek instrument gespeeld dus dit is ook best pittig.
  Ik zou ook graag in het Nederlands willen doen ook omdat mijn Engels matig is.
  Valt mij wel op dat bijna alles in het Engels is ectra.
  Misschien is Zoom ook een oplossing.
  Ik woon onder de rook van R’dam.
  Ik hoor graag van je.
  Lieve groetjes Daniëlla

  1. Beste Daniella,
   Bedankt voor je reactie. Ik zal je een mailtje sturen.
   Vriendelijke groet,
   Anna

Leave a Comment